Вучић: Жао ми што нема ни елементарне сагласности о Косову и Метохији 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Вучић: Жао ми што нема ни елементарне сагласности о Косову и Метохији
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
14.09.2022 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић изразио је жаљење што је и данашња расправа у парламенту о Извештају о КиМ, показала да не се може
Вучић: Жао ми што нема ни елементарне сагласности о Косову и Метохији, Фото: ГЗС

постићи ни елементарна сагласност о Косову и Метохији, и што је уместо подршке том важном питању, имао прилику да чује бројне гадости.
"Јасно је да не можемо да постигнемо ни елементарну сагласност да је КиМ Србија, ни око извештаја који је фактографски", рекао је председник и додао да ће ипак већина морати да покаже одговорност и да то изгласа", рекао је председник.

Изразио је жаљење што је јуче на седници током више од 10 сати расправе и данас, могао да чује само гадости.

"Могу да кажем, на крају, да ми је жао што нисте гласали за извештај а народ нек закључи шта је чуо. Нећу да дозволим да нас бијете, бијете и бијете, а не заслужујемо то знајући колико се боримо за нашу Србију, наше КиМ и то нећу да вам дозволим", рекао је председник и додао да му је важно што је имао прилику да одговори на сваку бесмислицу, попут убиства Оливера Ивановића и Владимира Цвијана.

"Нема гадости које нисте изговорили данас, осим што нисте рекли да ћете ми убити дете", рекао је Вучић.

Председник је додао да не може свима да угоди јер неки кажу - добро је сто си дошао, а други - што је дошао, што говори"

"Дошао сам што сте тражили, изгледа нисте очекивали да могу да одговорим и да имам много више аргумента него што сте мислили. Док сам жив борићу се за КиМ у Србији, за бољу Србију а опростићу себи све што сам и вама", рекао је председник.

Од повлачења признања нећемо одустати

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Скупштини, одговарајући на излагања народних посланика, да повлачење признања независности Косова представља начин да се очврсне преговарачка позиција и најавио да ће Србија на томе наставити да ради.

"То није фудбалска утакмица у којој успевате нешто да изгурате, већ тиме покушавате да очврснете преговарачку позицију. Јасно је да у западним земљама нећемо моћи да променимо мишљење. Приштина је од САД тражила да утиче на Вијетнам и Кенију, то сада први пут кажем. Покушаћу да ступим у контакт са новим председником Кеније и надам се да и са нашим пријатељима из Вијетнама можемо да разговарамо“, објаснио је он.

Вучић је казао да су тиме урађене велике и важне ствари којом можемо да одржавамо нашу позицију.

"И за то смо нападани, јер су говорили да смо давали оружје и нешто друго. Радили смо на отпризнавању и наставићемо, подвукао је "..

Истакао је да је тачно да желимо нормализацију односа са Приштином без признања, иако је то тешко дефинисати, јер свака страна на то гледа на другачији начин.

Критиковао је што у скупштини неки посланици говоре само оно што им се свиђа, само са циљем да се допадну гледаоцима, небитно да ли је то реално или не.

То што неко прича можемо без Европљана и Американца, како да живимо у свету без Европе и Американаца. Потребне су нам инвестиције и да не будемо затворена, већ држава отворена према свима, објаснио је Вучић.

На изјаве посланика опозиције констатовао је да су искористили сво своје време да би говорили о свим другим темама, али не и о Косову.

"Литијум јесте будућност, али не наше земље, јер смо нашу шансу пропустили због неодговорне политике. Литијум је будућност Немачке и других, само не наша, јер смо имали људе који су говорили о нечему о чему ништа нису знали", нагласио је он.

 

Посланику коалиције "Морамо - Заједно" Ђорђу Микетићу поручио је да је изнео најтеже увреде и клевете говорећи о представнику власти називајући га доктором смрти, дилером дроге.

"Не би вам се допало када би говорио о дилерима, а о уживаоцима још мање. По закону не могу о томе. Оптужили сте Зорана Лончара на основу писања таблоида и друштвених мрежа. Знате ли колико је људи спасао, колико је пожртвован да оде у болницу да спашава животе? Зашто је доктор смрт, ко сте ви да га назовете тако? Нећу да дозволим да такве лажи прођу без одговора", истакао је Вучић.

Посланицима из опозиције указао је да неистине које износе користе медији на албанском на КиМ.

Показао је вест коју је објавио приштински "Репортери", а који је пренео да је један српски посланик Вучићу рекао да се напио од среће што је Зоран Ђинђић убијен.

"Никада се нисам напио. Прислушкиван сам у време ваше власти. Војислав Шешељ ме је позвао из Хага и питао шта се десило. Шешељ ме питао што си тужан, ајде Вучићу. Све има забележено", рекао је Вучић.

Додао је да је прислушкиван зато што су разговоре Војислава Шешеља из Хага водили као разговор са екстремистом.

Констатовао је да албански медији нису пренели шта је рекао Вучић, јер он представља државу, а требало је да скупштина буде цела држава.

"Нашли су оне који ће измишљотинама да хране њихове медије", подвукао је он.

2Што се КиМ тиче имајте у виду да ће свака реч изговорена на погрешан начин бити тумачена од оних који не желе добро Србији, а има их пуно", упозорио је он.

Вучић је на изјаву о пренасељености као проблему, казао да се плаши да код нас то неће бити проблем, већ ненасељеност.

"Инсистираћете на томе да је једино важно како ћемо да имамо здраву храну, а то вас не брине, већ желите да зауставите бржи напредак Србије растом индустрије", рекао је он.

Указао је да је пољопривреда важна у Србији, али да је софтверска индустрија претекла у доприносу.

"Раније је пољопривреда чинила 10 одсто доприноса, а софтверска индустрија 4 одсто, а данас пољопривреда чини шест одсто, а софтверска индустрија 10 процената", нагласио је он.

Замолио је оне који кажу да не могу да гласају за извештај јер је у питању само извештај, да га обавесте о њиховом предлогу шта треба да се ради.

"Обавезао сам се да ћу да пишем писмо, да идем где год је нешто загађено, ајде размишљајте и изађите из предизборних ципела и само уђите у то шта је што желите својој земљи. Није питање јесте ли за власт или не већ шта можете да урадите за своју земљу", нагласио је он.

А Микетића је замолио за извињење за најстрашније увреде Лончару, а ако нису неистине и увреде да оде у тужилаштво и каже и пријави га да је убица.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.212.880 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)